Gedenken

Op 20 november wordt in onze kerken de laatste zondag van het kerkelijk jaar gevierd. Tijdens de ochtenddienst, die om 9:30 begint, gedenken we mensen uit de kerkelijke gemeente die het afgelopen jaar zijn overleden. Hun namen worden genoemd en een familielid steekt een kaars voor hen aan. Ook wordt er een kaars aangestoken voor alle anderen die niet bij name genoemd worden maar die we, misschien al lang, in ons hart meedragen.

Misschien steek je in de vakantie, in een vreemde kerk wel eens een kaarsje aan voor een geliefde, en zou je dat hier ook graag willen doen. Het kan zijn dat u/ jij de drempel van de kerk op zondag te hoog vindt.

Voor die mensen zijn op zaterdagmiddag 19 november van 16.00 – 17.30 uur geopend zowel de

  • Jacobustsjerke te Delfstrahuizen
  • de Kruiskerk te Echtenerbrug
  • de Laurenskerk te Echten

De Johannestsjerke te Sintjohannesga is open van 10:30 -12:00 uur

Er klinkt wat sfeervolle muziek en iedereen die dat wil kan een lichtje aansteken ter gedachtenis aan iemand die je lief is. Het is er rustig en je kunt even gaan zitten of meteen weer weg gaan.

Voor een ieder, of je nu veel, weinig of helemaal niet gelooft.

Protestantse Gemeente Echtenerbrug/Oosterzee, Protestantse Gemeente Sintjohannesga – Delfstrahuizen c.a., Plaatselijk Belang Bantega, Plaatselijk Belang Oosterzee, Plaatselijk Belang De Trije Doarpen