Aanmelden Fryske fakansje wike Roosevelthuis

Ruim 50 jaar worden er in ”Nieuw Hydepark, Paviljoen Roosevelt” in Doorn vakantieweken georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking, dan wel mensen die zorg nodig hebben uit Friesland.
Dit jaar is deze vakantie in de week van 2 – 9 november 2019.

Het gaat dus om mensen met een beperking, die wij de mogelijkheid bieden om een week met vakantie te gaan in een “friese” sfeer.
Ook gaan vaak gasten mee om het thuisfront een week te ontlasten van de zorg voor de huisgenoot. Er zijn allerlei voorzieningen in het huis aanwezig om de gasten te kunnen verzorgen, zoals hoog- en laagbedden, tilliften, douchestoelen, rolstoelen enz..
Het nieuwe huis heeft meer tweepersoonskamers. Daarom kunnen nu ook echtparen mee, waarvan één van beide hulp nodig heeft.
In de week kunnen plm. 40 gasten mee die door een team van help(st)ers worden begeleid, waaronder verpleegkundigen. Ook gaat een predikant mee, die zondagsmorgens in de kerkdienst voorgaat. Donderdagmorgen is er ook een dienst met Heilig Avondmaal.
Verder is er overdag de mogelijkheid om met de help(st)er te winkelen of een rondrit in de omgeving met een busje te maken. Daarnaast worden er in de week een aantal activiteiten georganiseerd, zoals het bezoeken van een museum, een dierentuin enz..
Het gebouw staat in de bossen op het terrein van Hydepark, waar ook met rolstoelen heerlijk gewandeld kan worden. Op de avonden wordt een recreatieprogramma aangeboden. De kosten van deze week bedragen € 750.00 per persoon.
Wilt u hiervoor in aanmerking komen of weet u iemand die dat graag zou willen, dan kunt u zich melden bij de diaconie deze kan u dan hiervoor aanmelden.
De diaconie neemt ook een deel van de kosten voor haar rekening.
Aanmelden kan tot 15 juli 2019, dus wacht niet te lang!