Het Tsjerkepaad

Vorig jaar hebben we met de Laurenskerk meegedaan aan het Tsjerkepaad. We hebben daar prettige ervaringen mee en goede herinneringen aan. Dit jaar willen we weer met de Laurenskerk met het Tsjerkepaad meedoen van 6 juli t/m 14 september 2019. Uiteraard alleen op de zaterdagmiddagen.
Een enthousiaste groep bestaande uit Hanni de Heer, ds. Sifra Baayen-Op ’t Land, Riekie Holtrop, Liesbeth van Leeuwen, Blijke van der Stouwe en Klaas Veltman is met de voorbereiding begonnen.
Het jaarthema is Kerk en Kunst. Daar willen we graag iets mee doen. De Laurenskerk is dicht bij huis, datzelfde willen we met kunst ook doen.
We willen graag poëzieboekjes of vriendenboekjes in de Laurenskerk tentoonstellen. Hebt u een poëziealbum of een vriendenboekje, mogen wij dat dan gebruiken voor de tentoonstelling?
Iedereen kan erin kijken. Vindt u dit te privacy gevoelig, dan hebben wij daar alle begrip voor, dat u er voor kiest in dat geval poëziealbum of vriendenboekje niet beschikbaar te stellen.
Ook muziek komt aan bod – we vragen jong en oud om op verschillende instrumenten muziek te maken deze zomer. Al één jonge muzikante heeft zich gemeld. Ook de organisten wordt gevraagd op zaterdagmiddag te spelen.
Een verhalenverteller die iets over de historie van de Laurenskerk kan vertellen.
Uiteraard zijn er ook gastvrouwen/gastheren nodig. Deze vragen we een andere keer.
Kortom bent u ook zo enthousiast over het Tsjerkepaad en u wilt uw poëziealbum of vriendenboekje wel beschikbaar stellen, of u weet een verhalenverteller met mooie verhalen over de Laurenskerk, of u weet musici die graag muziek in de Laurenskerk ten gehore willen brengen, dan kunt u contact opnemen met de werkgroep, zoals hieronder genoemd.

Hartelijke groet van de werkgroep:
Hanni de Heer, Buren 42a, Oosterzee, T.0514-564071
Liesbeth van Leeuwen, Kromme Warren 28, 8539 RX Echtenerbrug, T. 0514-856575
Klaas Veltman, Jachtkamp 11, 8538 RP Bantega. T. 0514-542240
Ds. Sifra Baayen-Op ’t Land
Riekie Holtrop
Blijke van der Stouwe