Bericht van de cantorij – ‘Zingen is héérlijk’

Velen zullen dit beamen. Friesland is misschien wel de provincie met de meeste koren; Prachtig! Onze cantorij doet daar goed in mee, nu al zo’n 14 jaar.
In 2005 is de cantorij opgericht door een groepje mensen, waarvan een deel nog steeds meezingt. De cantorij stond vanaf het begin geruime tijd onder de muzikale leiding van dominee Ton de Heer. Daarna was Roeli Wind een aantal jaren vol inzet en enthousiasme dirigent, en sinds 2 jaar is het Helga van der Wal die op vakkundige en inspirerende wijze de muzikale (bege)leiding in handen heeft.
De cantorij helpt de gemeente bij het aanleren van nieuwe liederen, en verleent regelmatig medewerking aan de kerkdiensten. Er wordt geoefend op maandagavond van 20.00 u. tot 21.45 u. in de Kruiskerk. Naast het serieuze werk op zo’n avond is er altijd ook een gezellig moment voor koffie/thee en een praatje.

Op dit moment bestaat de cantorij uit 8 sopranen, 6 alten, 5 tenoren en 2 bassen. Bij alle stemmen zijn nieuwe leden heel hartelijk welkom, maar in het bijzonder hopen we spoedig nieuwe mannenstemmen te mogen verwelkomen. Kom daarom gewoon en zonder enkele verplichting op maandagavond eens meedoen en ervaren hoe het is. Wie weet wil je je na een poosje wel graag aansluiten.
Geertje Klijnsma is een van de cantorijleden. Zij is ongeveer 3 jaar lid en laat weten dat ze veel voldoening haalt uit het zingen.
Dus van harte welkom om eens mee te komen zingen!

Liesbeth van Leeuwen.