Tsjerkepaad 2019 – een succes!

Bij de nabespreking werd duidelijk dat we mogen terugzien op een geslaagd Tsjerkepaad 2019. De deuren van onze mooie Laurenskerk gingen op de zaterdagmiddagen van 6 juli t/m 14 september open voor dit provinciale evenement. In 2004 is er, op initiatief van de Raad van Kerken Friesland, mee gestart. Inmiddels doen meer dan 250 kerken in heel Friesland mee, met wel 40.000 bezoekers!
Ongeveer 275 bezoekers maakten van de mogelijkheid gebruik om de Laurenskerk te bezichtigen, bezinning te zoeken in stiltemomenten, te luisteren naar muziek of verhaal of het branden van een kaarsje in de gedenkhoek. Ook kon er soms heerlijk worden meegezongen en was de kerk voor menig bezoeker een fijne plek om herinneringen op te halen of om elkaar te ontmoeten. De tentoonstelling van de poëziealbums is bijzonder ‘in de smaak gevallen’. Er kwamen veel leuke reacties op. Met deze tentoonstelling, en alle muzikale optredens (gepland en spontaan), verhalenverteller en het Lemster Palet, werd zo een mooie invulling gegeven aan het provinciale thema ‘Kunst’.
Op deze plaats nogmaals heel veel dank aan allen die hebben bijgedragen aan een geslaagd Tsjerkepaad 2019!
Zomaar enkele reacties uit het gastenboek: “een prachtige onderbreking op een warme tocht langs het meer” … “een dag met een gouden randje” … “prachtige kerk, zo’n goed gevoel om binnen te zijn”. Leuk, om het gastenboek eens in te zien; het ligt in de hal van de Laurenskerk. Aanbevolen!

Hartelijke groet, namens de werkgroep Tsjerkepaad,
Liesbeth van Leeuwen