Kerkdiensten tijdens de Corona-tijd 

Inmiddels zijn er alweer een aantal weken voorbij waarbij we elkaar hebben kunnen ontmoeten tijdens een kerkdienst, naast de streaming die aangeboden blijft worden. Het blijft wennen om dit op afstand van elkaar te doen waarbij er niet gezongen mag worden.

Afgelopen kerkenraadsvergadering is het gebruikersplan (voorwaarde om kerkdiensten te mogen houden) geëvalueerd en aangepast. De aanpassingen die voor iedereen relevant zijn, worden hieronder kort toegelicht. Alle aanpassingen zijn op de website te vinden.

  • Tijdens de dienst wordt de verwarming niet meer aangezet (omdat hiermee recirculeren van lucht wordt bevorderd en de richtlijnen van de PKN dit afraden). Bij kou wordt van tevoren verwarmd.
  • Voor optimale ventilatie staat de nooduitgang, rechts voor in het kerkgebouw, open. Indien de coördinatoren inschatten dat dit te veel tocht in de kerk geeft, gaat deze op een (ruime) kier. Indien dit nog te veel tocht geeft, gaat achterin 1 deur dicht. Bij het dalen van de buitentemperatuur en/of bij een harde koude wind, is het mogelijk dat dit alsnog te veel tocht geeft. In dat geval gaat de nooduitgang tijdens de dienst dicht, maar gaan beide achterdeuren open, aangevuld met ramen aan de kant van de oppas/kinderdienst.
  • Met de huidige richtlijnen, het bouwjaar van de kerk, de grootte van ons kerkgebouw en ons ventilatiesysteem wordt zingen tijdens de dienst sterk afgeraden. In ieder geval tot de volgende evaluatie wordt er daarom niet gezongen tijdens de kerkdienst.
  • Kinderen hoeven vanaf 1-7 geen afstand meer te houden van volwassenen. Hierdoor hoeven de kinderen niet meer op het randje van het podium te zitten, maar kunnen ze op de stoelen naast de kinderdienstleidster zitten. De kinderdienstleidster gaat wel gewoon op de voorste gereserveerde stoel zitten linksvoor. Rechtsvoor blijft een stoel gereserveerd voor de lector.