Op 9 mei gaat onze Kerk-App live!

Op 9 mei gaat onze Kerk-App live!

Het is bijna zover, de kerk app ûnderweis wordt a.s. zondag 9 mei gepresenteerd in de kerk. Verschillende gemeenteleden hebben aan een introductie filmpje meegewerkt, om zo helder te krijgen waarvoor, wie, hoe en waarom we hier als werkgroep zo enthousiast over zijn.

Verbondenheid
Als werkgroep hebben we van verschillende kerken informatie en filmpjes mogen bekijken en wat opvalt is de dynamiek die het uitstraalt. Op een sprankelende manier wordt het geloof gedeeld met elkaar via de verschillende groepen die in de app staan.

De app staat ook voor verbinding hebben met elkaar en ook op onze website staat dat we Omzien naar Elkaar. Hierbij mogen we zeker niet vergeten dat de verbinding met God bovenaan staat en dat God omziet naar ons. Hoe mooi is het dat onze kerk app hier een toegevoegde waarde in kan krijgen.

De app downloaden
Wat hebben we allemaal veel verschillende apps op onze telefoon staan, van allerlei dingen die we belangrijk vinden, sommige gebruiken we veel andere weer weinig. Wij nodigen u/jou als gemeentelid van de Prot. Gem. Echtenerbrug/Oosterzee van harte uit om onze app ûnderweis te downloaden en hem veel te gaan gebruiken!

Je kunt het via de Play store of Apple store installeren op uw telefoon en/of tablet. Daarna wordt uw/jouw e-mail adres gevraagd en kunt u/je een wachtwoord aanmaken. Dan wordt er gevraagd om een profielfoto, (die kunt u gemakkelijk van uw telefoon afhalen, mag natuurlijk ook een omgevingsfoto zijn). Nu is de app klaar voor gebruik en kunt u zelf gegevens toevoegen die u zelf belangrijk vindt.

Vanaf 9 mei worden er posters digitaal verspreid en opgehangen in de kerkgebouwen met een QR-code zodat u gemakkelijk de KerkApp kunt installeren.

De 10 geboden
Voor het gebruik van de Kerk-App hebben we een 10-geboden opgesteld met daarin alles wat je moet weten om je op weg te helpen voor het gebruik.

  1. Download de app & meld je aan. Check je spam-box, het kan goed zijn dat de bevestigingsmail daar komt. Je hebt hem nodig om in de app te komen.
  2. Maak je profiel compleet. Dit is handig zodat we met elkaar in contact kunnen blijven. Het is geen verplichting, maar het heeft meerwaarde als we elkaar als gemeenteleden goed kunnen vinden in het wie-is-wie-boek.
  3. De werkgroep heeft jullie mogelijk aan groepen toegevoegd (je vindt ze bovenaan bij ‘mijn kerk’). Je kunt wanneer je wilt ook een groep verlaten waardoor je die specifieke info niet meer ontvangt.
  4. De app is helemaal gericht op contact met elkaar hebben. Voel je vrij om relevante info te posten/plaatsen, zo houden we verbinding. Reageer in berichten, niet in de gehele groep. Let er ook goed op dat je info/berichten plaatst in de groep waar het bericht betrekking op heeft. Hierdoor krijgen de juiste mensen het bericht te zien. (Iedereen kan wel in groepen posten/plaatsen, maar niet in de algemene grote groep. Dit is ter voorkoming van spam.)
  5. Nieuwe groepen aanmaken mag je zelf doen. Jullie leesgroep, stepgroep, koffiegroep, maakt niet uit. De algemene groepen zijn reeds aangemaakt. Algemene regel, kijk eerst even of een groep al bestaat voordat je een nieuwe maakt.
  6. Als werkgroep staan we klaar voor vragen waar je niet uitkomt. Reinder Heddema, Conrad Braber, Piertje Lefferstra, Geertruida Holwerda en Bruinsje Planting helpen je met plezier. Algemene regel, ‘probeer’ eerst zelf de app te leren kennen. Kom je er na 30 minuten nog niet uit, we staan klaar.
  7. De app geeft in het deel ‘geven’ de mogelijkheid voor een digitale collecte. Je maakt hierin zelf een bedrag over van je bank (volg hiervoor de instructies in de app) en geeft vervolgens zelf aan aan welke collecte je vervolgens wilt geven. Je hebt dus een saldo staan waaruit je de collecte doet. (Hoe groter bedrag je in de pot doet hoe minder transactiekosten!)
  8. Onder gemeente vind je iedereen en kun je gemakkelijk contact opnemen. Het is het digitale ‘wie is wie-boek‘. Mooi dat we dat nu samen up-to-date kunnen houden.
  9. Als laatste: geniet ervan! Deze app kan ons als gemeenteleden echt helpen en digitaal met elkaar verbinden. De eerste weken zullen we samen alles inregelen, heb je wensen, vragen opmerkingen, laat het ons dan weten.
  10. Gods zegen.

Uitgebreide handleiding

Voor een meer uitgebreide handleiding verwijzen we u/je graag door naar het volgende internetadres:

https://www.pknechtenerbrugoosterzee.nl/underweis

Tot gauw!

We kijken er naar uit u/je te ontmoeten op de app!

Hartelijke groet vanuit de werkgroep,

Reinder Heddema (06-30464206)
Conrad Braber (06-30577940)
Piertje Lefferstra (0514-551501)
Geertruida Holwerda (06-16476709)
Bruinsje Planting (0514-541809)