(Kerk) ûnderweis app

In het vorige kerkblad werd de aankondiging gedaan van onze eigen kerk app en wel de ûnderweis app. In de dienst van 9 mei, waarin ds. Pit voorging, was de aftrap d.m.v. het introductiefilmpje. Nog niet gezien, kijk dan op de website. Ds. Pit had een mooie preek voorbereid over verbinding. Op de app schreef ds. Pit het volgende: “In Christus zijn we verbonden en deze app brengt de verbinding naar ons mobiele leven, van Bantega en Oosterzee tot Echten(erbrug), Delfstrahuizen en daarbuiten.

Ledenaantal groeit

Waar de één al zijn weg heeft gevonden in de ûnderweis app, is de ander misschien nog afwachtend om ermee te beginnen. Geeft niet, alles op zijn tijd. Inmiddels staat de teller op 80 leden, die zich hebben aangemeld voor de ûnderweis app. In de zondagsbrieven besteden wij aandacht aan het gebruiksgemak.

Download de app via de QR-code of zoek in Google Play of de App Store

 

 

 

De 10 geboden

Voor het gebruik van de Kerk-App hebben we een 10-geboden opgesteld met daarin alles wat je moet weten om je op weg te helpen voor het gebruik.

 

  1. Download de app & meld je aan. Check je spam-box, het kan goed zijn dat de bevestigingsmail daar komt. Je hebt hem nodig om in de app te komen.
  2. Maak je profiel compleet. Dit is handig zodat we met elkaar in contact kunnen blijven. Het is geen verplichting, maar het heeft meerwaarde als we elkaar als gemeenteleden goed kunnen vinden in het wie-is-wie-boek.
  3. De werkgroep heeft jullie mogelijk aan groepen toegevoegd (je vindT ze bovenaan bij ‘mijn kerk’). Je kunt wanneer je wilt ook een groep verlaten waardoor je die specifieke info niet meer ontvangt.
  4. De app is helemaal gericht op contact met elkaar hebben. Voel je vrij om relevante info te posten/plaatsen, zo houden we verbinding. Reageer in berichten, niet in de gehele groep. Let er ook goed op dat je info/berichten plaatst in de groep waar het bericht betrekking op heeft. Hierdoor krijgen de juiste mensen het bericht te zien. (Iedereen kan wel in groepen posten/plaatsen, maar niet in de algemene grote groep. Dit is ter voorkoming van spam.)
  5. Nieuwe groepen aanmaken mag je zelf doen. Jullie leesgroep, stepgroep, koffiegroep, maakt niet uit. De algemene groepen zijn reeds aangemaakt. Algemene regel, kijk eerst even of een groep al bestaat voordat je een nieuwe maakt.
  6. Als werkgroep staan we klaar voor vragen waar je niet uitkomt. Reinder Heddema, Conrad Braber, Piertje Leffertstra, Geertruida Holwerda en Bruinsje Planting helpen je met plezier. Algemene regel, ‘probeer’ eerst zelf de app te leren kennen. Kom je er na 30 minuten nog niet uit, we staan klaar.
  7. De app geeft in het deel ‘geven’ de mogelijkheid voor een digitale collecte. Je maakt hierin zelf een bedrag over van je bank (volg hiervoor de instructies in de app) en geeft vervolgens zelf aan welke collecte je vervolgens wilt geven. Je hebt dus een saldo staan waaruit je de collecte doet. (Hoe groter bedrag je in de pot doet hoe minder transactiekosten!)
  8. Onder gemeente vind je iedereen en kun je gemakkelijk contact opnemen. Het is het digitale ‘wie is wie-boek‘. Mooi dat we dat nu samen up-to-date kunnen houden.
  9. Als laatste: geniet ervan! Deze app kan ons als gemeenteleden echt helpen en digitaal met elkaar verbinden. De eerste weken zullen we samen alles inregelen, heb je wensen, vragen opmerkingen, laat het ons dan weten.
  10. Gods zegen.

Uitgebreide handleiding

Voor een meer uitgebreide handleiding verwijzen we u/je graag door naar het volgende internetadres:

https://www.pknechtenerbrugoosterzee.nl/underweis

Tot gauw!

We kijken er naar uit u/je te ontmoeten op de app!

Hartelijke groet vanuit de werkgroep,

Reinder Heddema (06-30464206)
Conrad Braber (06-30577940)
Piertje Leffertstra (0514-541809)
Geertruida Holwerda (06-16476709)
Bruinsje Planting (0514-551501)