Echtenerbrug in vroeger tijden – Lammert Kingma vertelt

Het verteltalent van Lammert Kingma staat garant voor een leuke avond. Lammert is geboren en opgegroeid in Echtenerbrug en is na een werkzaam leven als sociaal werker en opleider gezins- en bejaardenzorg elders in het land, teruggekeerd naar zijn geliefde Fryslân.
Wanneer: Donderdag 16 september aanvang 20.00 uurHier vond hij de tijd en de rust om zijn herinneringen op schrift te stellen in een boekwerk, dat al een aantal dorpsgenoten met plezier gelezen heeft. Nog altijd vindt hij het fijn om zijn geboortedorp aan het Tjeukemeer te bezoeken. Het belooft een boeiend verhaal met foto’s en afbeeldingen te worden over zijn jeugd in Echtenerbrug. Een verhaal vol herinneringen van de nu 85-jarige Lammert aan het gezin, waarin hij opgroeide, het dorp, de dorpsbewoners, de school, de kerk in andere tijden vóór, tijdens en na de oorlog.

We ontmoetten elkaar alweer twee jaar geleden tijdens het Tsjerkepaad in de Laurenskerk, waaruit het contact en dit plan is ontstaan.

Al twee keer eerder planden we deze bijeenkomst, die vervolgens niet door kon gaan. Nu hopen we dat dat toch écht gaat gebeuren! De avond staat open voor alle belangstellenden.

Liesbeth van Leeuwen
Hanni de Heer