Nederlandse stichtingen

Vanuit de diaconie willen we graag 2 Nederlandse stichtingen onder de aandacht brengen die met vrijwilligers en giften goede dingen doen. Misschien wilt u overwegen of u deze stichtingen met uw inzet als vrijwilliger of als gift wilt en kunt ondersteunen.

 IkzoekGod.nl

IkzoekGod.nl biedt een website met informatie en wil mensen op een laagdrempelige manier online laten kennismaken met het evangelie. Dit zodat ze God en Jezus leren kennen, groeien in geloof en het goede nieuws eenvoudig kunnen delen. Op deze website worden online cursussen aangeboden die te maken hebben met God en de Bijbel. Ook is er via een chat en e-mailfunctie contact met geïnteresseerden/zoekenden in het geloof. Regelmatig doet deze stichting een oproep om nieuwe e-coaches te werven. Je wordt dan opgeleid en begeleid om vragen te beantwoorden die via de e-mail binnen komen of om een cursus online te leiden. Ook ontvangen ze graag giften. Kijk op de website voor meer informatie: www.ikzoekGod.nl

 Schuldhulpmaatje

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel. Een maatje gaat pas aan de slag na een driedaagse ‘SchuldHulpMaatjetraining’. Ook volgt een maatje jaarlijks een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van een plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinator. Ben je geïnteresseerd, kijk op: schuldhulpmaatje.nl.