Livestream kerkdienst

ds. E.P. van der Veen, Oldemarkt
Viering Heilig Avondmaal

Collectemand: Kerk in Actie – Noodhulp aan Ethiopië
Collectemand: Kerk

Dorpswinkel voorkomt voedselhulp in Ethiopië

Graag vertellen we u wat meer over het werk in Ethiopië, dat onze kerk op dit moment steunt via Kerk in Actie. De Ethiopische kerk en hulporganisatie zetten zich in om Ethiopische gezinnen te leren overleven in gebieden die maanden lang extreem droog zijn, zodat ze niet steeds de honger hoeven te ontvluchten of afhankelijk blijven van voedselhulp.

Misira (22) en Muntaha (23) kregen samen met nog drie andere vrouwen de kans een winkel te starten in hun afgelegen dorp in het droge zuiden van Ethiopië. Zij kregen een startkapitaal van 300 euro en legden zelf elk 40 euro in. Met de start van kleine winkels en restaurants hoopt Kerk in Actie de inwoners minder afhankelijk te maken van voedselhulp.

Misira vertelt trots: “In zes maanden tijd hebben we met z’n vijven ruim 900 euro winst gemaakt. We hebben van de kerk geleerd hoe je een winkel beheert en winstgevend maakt. Wij waren niet gewend om te sparen. Nu weten we dat het verstandig is om een deel van de winst opzij te zetten op de bank. De meeste producten kopen we in de stad hier 80 kilometer verderop: suiker, zeep, meel en snoepgoed. We reizen met de brommer en de bus om daar inkopen te kunnen doen. Best een lange reis, maar het is de moeite wel waard. De groenten zoals rijst, aardappelen, tomaten en uien kopen we in bij de boeren uit ons dorp, die ze hebben leren verbouwen met irrigatie.”

voor 30 euro leert een vrouw een winkel of restaurant starten

Bedankt voor uw steun
Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/ethiopie.
Maak uw bijdrage over op NL 02 RABO 0337002657 t.n.v. de Diakonie.

Alvast onze hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Marije, Anneke, Jan, Marleen, Geertruida en Roel