Livestream Kerkdienst

 ds. E.P. van der Veen, Oldemarkt
EERSTE KERSTDAG
m.m.v. de bijzondere dienstencommissie

KERSTMORGEN
Deze dienst begint zoals gebruikelijk om 9.30 uur maar u kunt al om 9.00 uur inschakelen want vanaf dat tijdstip is er mooie kerstmuziek te horen en te zien.

We lezen deze morgen het geboorteverhaal zoals Lukas ons dat vertelt en we zullen in het bijzonder stilstaan bij zijn woorden dat er geen plaats was in de herberg omdat het nachtverblijf van Bethlehem vol met reizigers was.
De wereld had toen geen ruimte voor Jozef, Maria en het Kind maar hoe is dat vandaag? Ook nu is er voor veel mensen geen plaats en anderen hebben soms het gevoel dat zij niet welkom zijn. In de huidige situatie is er voor veel gewoonten rond de feestdagen waar wij aan gehecht zijn ook geen plaats. Hoe vieren wij dit jaar de geboorte van Jezus?

Ds. Evert van der Veen.

Collectemand: Kerk in Actie – Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland
Collectemand: Kerk

Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland
Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten… Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. De situatie in de vluchtelingenkampen is mensonwaardig. Veel mensen bivakkeren noodgedwongen in fragiele, zelfgemaakte bouwsels die wegwaaien als er veel wind staat. Medische zorg is er nauwelijks, ook niet voor zwangeren, pasgeboren baby’s en chronische zieken. Er is geen hulp voor getraumatiseerden. Het is er onveilig en er is veel geweld tussen verschillende bevolkingsgroepen.
Via partnerorganisaties helpt Kerk in Actie vluchtelingen in Griekenland. Bij aankomst worden ze welkom geheten, krijgen ze voedsel en water en een pakketje kleding. Ook krijgen ze informatie over hun procedure en hulp bij het aanvragen van documenten. Kinderen krijgen les op een veilige plek buiten het kamp. Waar mogelijk worden vluchtelingen geholpen naar een betere plek.

Geef in de collectemand met kerst of maak uw bijdrage over op NL 02 RABO 0337002657 t.n.v. de Diaconie.

Geef licht!

Alvast onze hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,
Marije, Anneke, Douwe, Jan, Marleen, Geertruida en Roel